Susuz Un Helvası


Susuz un helvası tarifi malzemeler:

  • 500 gram un
  • 250 gram pudra şekeri
  • 400 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 150 gram iri dövülmüş fındık
  • 1 paket vanilya

Susuz un helvası tarifi hazırlanışı:

  • Unu bir tencereye koyun, kısık ateşte yavaş yavaş pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Yağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Hafifçe kavrulmuş unun içine yumuşatılmış tereyağı koyun ve tekrar kavurma işlemine devam edin.
  • Öte yandan iri diş dövülmüş fındığı ilave ederek daha kısık ateşte kavurma işlemine devam edin.
  • Un ve yağ kendini bırakıp karıştırma işlemi kolaylaşınca helvayı ateşten alın.
  • Helvanın içine zaman geçmeden pudra şekeri, vanilya ve limon rendesi koyun, iyice yedirin. Sıcak sıcak kaşığa doldurup üzerine başka bir kaşıkla bastırın.
  • Şekil verdiğiniz helvaları düz bir tabağa sıralayın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Google hesabınız mevcut değilse Adı/URL veya Anonim konumunda yorum yapabilirsiniz