Home » , » Kadayıf Sarma Tarifi

Kadayıf Sarma Tarifi


Kadayıflı sarma tarifi malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • 300 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • ½ su bardağı nişasta (Hamuru açmak için)
  • 250 gram tereyağı ve margarin karışımı
  • ½ çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kadayıflı sarma tarifi hazırlanışı:

  • Yumurta, sıvı yağ, su, limon suyu, yoğurt, tuz ve un karıştırılarak çok sert olmayacak bir hamur yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız bu parçaları yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hamurların aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
  • Hepsini birden aynı anda açıp inceltin.
  • Yufkaları iki iki ayırıp çevresinin yarısına yuvarlak olacak şekilde hafif yağla tel tel açtığınız kadayıftan ve cevizden serpip sıkı bir şekilde rulo yapın.
  • Ruloları 1-2 cm genişliğinde kesip yan çevirip tepsiye dizin.
  • Üzerine erittiğiniz tereyağ ve margarin karışımını döküp 180 derecede kızarana kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatın.
  • Sarmalar ılık, şerbet sıcakken üzerine dökün. Toz fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Google hesabınız mevcut değilse Adı/URL veya Anonim konumunda yorum yapabilirsiniz