Home » , » Yaz Tatlısı : Çilek Pelteli Hindistan Cevizli Sütlü Tatlı

Yaz Tatlısı : Çilek Pelteli Hindistan Cevizli Sütlü Tatlı

Özellikle Yaz aylarında şerbetli tatlıları tercih edilmez. Gerçekten de Türk mutfağı o kadar çok çeşidi var ki herşeyden tatlı yapmayı başarmışız 
Tarifimiz basit ve damak tadınıza uyucağını düşünüyorum.

Çilek Pelteli Hindistan cevizli Sütlü Tatlı Tarifi


İlk önce Malzemeleri verelim

- 1 su bardağı hindistan cevizi ( tercihe göre değişebilir )
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişansta
- 4 su bardağı süt ( hafif tatlıların baş tacı sütümüz :) )
-1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket tereyağ
- Petibör bisküvi
  • İrmiği, şekeri, hindistan cevizini ve nişastayı bir tencereye alın ve karıştırın.
  • İçerisine sütü ilave edip çırpın ve tencereyi ocağa koyun.
  • Kaynamaya başlayana kadar tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirin ve içerisine vanilya ile tereyağını ilave edip, yağ eriyene kadar karıştırın.
  • Küçük boy yuvarlak ya da dikdörtgen bir boracı ıslatıp, karışımı içerisine döküp yayın.
  • Üzerine pötibör bisküvileri dizip çilke peltesinin yapımına geçin.
  • Bunun için; çilek püresi, su, şeker ve nişastayı küçük bir tencereye alıp karıştırın.
  • Ocağa koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Sıcak haldeyken bisküvilerin üzerine dökün
  • Sos soğumasını bekleyin en az 2 saat dinlendirin
  • En son olarak dilimleyiniz
Çilek sosu için gerekli malzemeler:
- Çilek püresi
-1 yemek kaşığı nişansta
    -1 bardak su
    - Arzunuza göre şeker

      0 yorum:

      Yorum Gönder

      Google hesabınız mevcut değilse Adı/URL veya Anonim konumunda yorum yapabilirsiniz