Home » » Halka Tatlısı

Halka Tatlısı


HALKA TATLISI
7 – 8 kişilik
Malzemeler:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 100 gram margarin
  • 4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • Bir tutam tuz
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon veya 2 – 3 damla limon suyu
Şerbetin  Yapılışı:
  1. Geniş bir tencerenin içerisine öncellikle ölçülü suyumuzu ,toz şekerimizi  koyup ocağta kaynaması için bırakalım.
  2. Kaynamaya başlayan şerbetimizin içerisine 1 dilim limon  ya da 2-3 damla limon suyu dalatalım. Soğuması için  bırakalım.
Hamurun Yapılışı:
  1. Geniş bir tencerenin içerisine suyumuzu ,yağımızı, tuzu ilave ederiz.
  2. Yağımız eridikten sonra unumuzu ilave ederiz.5 dakika sonra ocaktan alıp ılıması için bekletiyoruz.
  3. Ilıkken önce yumurtalarımızı koyup  iyice yedirelim.
  4. Daha sonra nişasta ve irmiğimizi koyup iyice karıştıralım.
  5. Krem şanti ya da krema torbasına bir kaşık yardımıyla doldurup soğuk olan yağın içine sıkıyoruz.
  6. Ocağa alıp kızartma işlemini yapıyoruz.
  7. Kızaran hamurları soğuk olan şerbetimizin içine atıp 5-6 saniye sonra çıkartınız.

NOT: tatlımızın şekerlenmemesi için limon suyu ilave etmeyi unutmayalım.
Ayrıca tatlımızı ne kadar kısa zaman içerisinde tüketirsek o kadar taze bir şekilde yemiş oluruz.
Ayrı bir servis önerisi olarak da vanilyalı dondurma ile servis yapabilmemizde mümkündür.

AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Google hesabınız mevcut değilse Adı/URL veya Anonim konumunda yorum yapabilirsiniz