Ağlayan Pasta



Malzemeler:


Kek İçin;
  • 4 yumurta 
  • 3 kahve fincanı şeker 
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 yemek kaşığı un
Keki Islatmak İçin; 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
Sos İçin;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 poşet krem şanti
Yapılışı: 
  • Kek için yumurta ve şeker 5 dk. mikser ile çırpılır. Süt, un, kabartma tozu ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pişirlir.
  • Keki ıslatmak için bir bardakta süt şeker ve kahve karıştırılır kremşanti sütle çırpılarak yoğurt kıvamına gelir.
  • Pişen kek soğutulur ve kahveli karışım her tarafına eşit olarak dökülerek ıslatılır.
  • Sos için tencereye süt, şeker kakao ve un konularak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  • Ocaktan alınıp soğutulur.
  • Kekin üzerine önce kremşanti düzgünce sürülür. Sonra soğımuş sos dökülür. Dilimlenerek servis yapılır.
Püf Noktası: Sosun soğuk olması çok önemlidir. Hafif ılık bile olsa kremşantiyi eritebileceğinden pastanın görüntüsünü bozar.

Tarifin Özellikleri:
  • Karbonhidrat ve yağ içerir.
  • Kullanılan malzemeler tepsi, fırın, tencere, kaşık tahta.
  • Ortalama maliyeti 10 tl
  • 15 kişiliktir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Google hesabınız mevcut değilse Adı/URL veya Anonim konumunda yorum yapabilirsiniz